BR.A Presentatie beeld 08
Bredastraat

ENTREPOT DAM

Locatie

Entrepot Dam is gelegen aan Den Dam in Antwerpen. De vijf appartementen zijn op wandelafstand gelegen van Park Spoor Noord, het bruisende Eilandje en de vernieuwde ijzerlaan.


Gebouw

De voormalige oude loods en appartementen uit de jaren 30’ worden gerenoveerd en gerestaureerd tot luxueuze appartementen met behoud en respect voor de originele elementen en de authentieke sfeer van het voormalige havengebied. De gevel bouwt voort op de bestaande hangaar

structuur en krijgt een statig en stedelijk uiterlijk. De bestaande erker geeft de aanleiding om richting het penthouse de gevel te laten verspringen geïnspireerd op trap vormige Artdeco gebouwen. Hierdoor ontstaan ter hoogte van het penthouse een balkon met uitzicht over Antwerpen noord.

Entrepot Dam geeft je een mix tussen de stoere haven architectuur geïnspireerd op oude pakhuizen die je overvloedig vindt in New York en een

speelse architecturale vormelijkheid. Met oog voor detaillering en materialiteit. Het betreft een loft appartement op de gelijkvloers, drie appartementen en een penthouse op de bovenste verdieping.


Comfort

Het gebouw heeft een gemeenschappelijke lift die mogelijkheid geeft om fietsen in de appartementen te bergen. Alle appartementen beschikken over een terras en in de kelder is een collectieve afvalberging.